Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počela istraga

Poduzetnik Dodiković bogatio se prodajom robe 'na crno'

trgovina braco, Zoran Dodiković
Duško Mirković/Pixsell
02.02.2012.
u 11:20

Roba "na crno" prodavala se u svim trgovinama, a tim načinom Zoran Dodiković pribavio je imovinsku korist veću od 680.000 kuna.

POŽEGA – Iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu pismeno je potvrđeno da je to odvjetništvo naložilo provođenje istrage protiv Z. D., M. V., S. M. , B. B., LJ. C. i A. G. iz Požege te da ih se tereti za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Neslužbeno doznajemo da je prvoosumnjičeni Zoran Dodiković, osnivač i direktora Trgovačkog društva "Braco" d.o.o. Požega, a ostali su djelatnici te tvrtke. Inače, "Braco" raspolaže sa 53 trgovine mješovite robe.

Državno odvjetništvo osumnjičenog Dodikovića tereti da je od siječnja 2007. godine do svibnja 2011. godine, s ciljem da se domogne nepripadne velike imovinske koristi, naredio da se uz robu koju je društvo legalno nabavljalo i prodavalo, ilegalno pod istim uvjetima prodaje i robu nabavljenu u ime društva, ali za njegov osobni račun po cijeni po kojoj je društvo kupovalo robu te da se utržak od tako prodane robe isplaćuje njemu u gotovini. To je prihvatilo pet zaposlenika tvrtke, a riječ je o njenom užem rukovodstvu.

Roba "na crno" prodavala se u svim trgovinama, a tim načinom Zoran Dodiković pribavio je imovinsku korist veću od 680.000 kuna. Nakon prodaje robe "na crno" dokumentacija je bila uništavana tako da u Trgovačkom društvu "Braco" ne bi ostao trag njezine prodaje.

Djelatnici policije, u suradnji s Poreznom upravom, kriminalističko istraživanje nad poznatim požeškim poduzetnikom počeli su u svibnju prošle godine, a u gradu se tada moglo čuti da je nečasne radnje "otkucao" djelatnik te tvrtke. Prema informacijama ŽDO, trenutačno se vrše knjigovodstvena vještačenja te provode ostale dokazne radnje kako bi se mogla ocijeniti kaznena odgovornost osumnjičenika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije